Thursday, June 25, 2009

Zomer

Het is zomer geworden. Een jas is al lang niet meer nodig, hoogstens een paraplu voor tijdens de hevige regenbuien die zo nu en dan overtrekken. Midden op de avond begint het wat te rommelen in de verte, je hoort het onweer als het ware over de heuvels trekken, totdat het recht boven je hangt. Een, twee harde klappen, met wat geluk nog een derde als toegift en het is weer voorbij. Wat blijft is een stevige bui die de straten schoonspoelt.

En het regenseizoen moet eigenlijk nog beginnen. Dat belooft wat.

De volgende morgen hangt de zon weer stralend in de lucht. Het is warm. Ontzettend vochtig ook door de hoge luchtvochtigheidsgraad, waardoor het alleen nog maar warmer lijkt. Regende het de vorige dag nog dat het een lieve lust was, vandaag is er nergens een koele druppel te bekennen. Of ja, toch wel. De goot op het balkon is nat, er ligt zelfs een plasje water. Maar niet van de regen van gisteren. Het water komt uit de grote apparaten die op het balkon staan opgesteld, onderdelen van de airconditioning die het huis nog enigszins koel moet houden en de luchtvochtigheid naar beneden brengt door het vocht te verzamelen en af te voeren.

En het moet nog écht zomer worden. Dat belooft wat.


6 comments:

Anne said...

Hoi Sander,

sinds lange tijd kijk ik weer eens op je weblog...toevallig gisteren heb je een nieuw bericht gemaakt. Alsof ik het wist!
Afgelopen dagen is het hier ook heel mooi weer. Katja heeft de laatste repetitiedag en Niek nog twee weken naar school. de vakantie komt er aan!

groeten!
Anne.

femia said...

Heerlijk weer voor een regendansje! Lekker languit op straat in de plassen badderen, overspoeld door je eigen privé onsen.

Zag (langsrennend) bij de Visserij een vrouw helemaal in d'r nakie klaar staan voor een verkoelende duik in de Vecht. Moet heerlijk verfrissend zijn, zo'n Vechtbad in je achtertuin!

Moest meteen aan jou denken, ontspannen dobberend in een hete bron, afgewisseld met een onderdompeling in ijskoud water. Of op je rug liggend wegdromend in de oceaan.

Regen, eindeloos. Laat de zomer maar binnendruppelen...

dikke kus, femia

oma schoen said...

Hallo Sander,

Nog een paar dagen en dan is Bas bij je. Jullie hebben alles al geregeld hoor ik wat slaapgelegenheid betreft en uitstapjes geboekt. Ik wens jullie fijne weken toe samen en dan zit voor jou het jaar er al weer op en kom je weer naar huis. Ik hoop dat jullie een goede terugreis hebben. Jammer dat jullie niet samen terug kunnen reizen. Groetjes, oma.

Rolf said...

Het is hartje zomer, het regenseizoen is reeds voorbij en ik verlang naar een nieuw verhaal. Dat belooft wat.

femia said...

Sanderlief,

Dat was het dan! Je moet een punt zetten achter je jaar in Japan.

Gelukkig werken de tropische temperaturen nog even mee om niet meteen in een koud regenachtig kikkerland terecht te komen.

Een welkom thuis lijkt tegenstrijdig met jouw gevoelens.

Want het liefst zou je linea recta het eerst volgende vliegtuig terug naar het land van je dromen nemen.

Dat is even slikken...

Voorlopig blijft het bij een herinnering aan later. Turen in de verte, zonder de verte te zien.

Als een foto in dat laatje van je herinnering. Om te koesteren.

Sterkte ermee.

Toch welkom in ons midden, welkom in ons huis.

femia said...

Ik snap het al....

een "Japanse Hollander óf een Hollandse Jap" in Leiden???

Natuurlijk vanwege het "Leids beleg", daterend uit 1574.

Echte oude Leidse kaas. Met komijnzaadjes, dat dan weer wel (helaas?).

We verheugen ons al op een "Leids blog"?
Dat belooft wat...........